concept-for-hire.dk behind bøgerfilosofi© Jesper Lind Olsen
Flere bøger:

Grafisk
design

Ledelse og
strategi

Filosofi

Bits og
Bytes

RomanerLidt til eftertanke...

Den niende indsigt

James Redfield

Die Kunst des Liebens

Erich Fromm


Psykologi for begyndere. En bog om en amerikaners odysse ind i den Peruanske jungle på vej mod 9 indsigter nedskrevet i et hemmeligt manuskript. Det siges at kompleks viden (og dertil regner jeg psykologi) formidles bedre i form af historier end i form af videnskabelig desikeret fakta. Om det passer ved jeg ikke, men denne bog fængede mig og virker stadig, selv efter flere år…At elske en anden opfattes ofte som en tilstand - alt for sjældent som verbum. Den amerikanske psykolog beskriver i denne tankevækkende og kloge bog alle tænkelige aspekter af kærlighed og hvordan menneskets evne, til at handle den, udvikles.
Pas på, den er lidt højpandet..


Illusioner

Richard Bach

Mærk Verden

Tor Nørretranders


Tænk hvilken frihed det må være at opnå personlig mesterskab og frihed – næsten som at flyve. Bogen beskriver i et fremragende malerisk og medrivende sprog mågen Jonathan’s vej mod personlig liberalisering, mod afkastning af alle kulturelle og samfundsmæssige begrænsninger. Hvis personlig præstation er ens potentiale minus ens begrænsninger, så handler denne bog om vejen til at blive et med sit potentiale. Dybt bevægende, dybt inspirerende, dybt opløftende.Denne bog behøver næppe nogen ydeligere anbefaling, da den med rette har været i alles munde for nogle år siden. Men for alle dem, der ikke har læst den vil jeg her endnu engang minde om Tor’s fine indføring i tankernes og bevidsthedens verden. Bogen er spækket med dybe erkendelser, præsenteret i et dybt underholdende og veloplagt sprog. Videnskab for alle der elsker at få udvidet horisonten og ryste op i den rustne verdensopfattelse.

Peter Plys og hans Tao

Benjamin Hoff

Eugen Herrigel

Zen in der Kunst des Bogenschiessens


Vores alles Peter Plys er i virkeligheden Taoist – i hvert fald, hvis man skal tro forfatteren til denne kærlige indføring i østens "sejeste" filosofi. Som begejstret fan af dette vidunderlige værk, kan jeg selv efter utallige gennemlæsninger ikke blive enig med mig selv om, hvilken bog bidrager mest til forståelsen af den anden: Tao Te King eller Peter Plys. Men er det ikke også ligemeget…?At gå i krig med denne bog kan meget nemt give et eller flere mytiske øjeblikke. Sjældent er Zen-buddismen beskrevet med så meget indsigt og navnlig i så Zen-agtig form. Det er ganske tydeligt, at Eugen selv har opnået en form for oplysning under sit ophold i Japan, hvor han studerede bueskydning hos en Zen-mester. Bogens beretning om mesterlæren præsenterer et forfriskende alternativ til folkekirkens måde at guide os fortabte sjæle.


Dit kompetente barn

Jesper Juul

Fysikkens Tao

Fridjof Capra


Suveræn bog om børneopdragelse, eller skulle man sige: Netop ikke. I følge forfatteren bliver vores børn født absolut kompetente i hvad de har behov for, for at trives og udvikle sig. Problemet er snarere, at de ikke fra starten er udstyret med et tilstrækkelig nyanceret sprog til at kunne udtrykke sig. Pointen er derfor, at vi må opgive vores opfattelse af, at børn er modarbejdende væsner, der skal tilpasses og formes for at komme til at fungere. Tværtimod viser Juul, hvordan vores børn kærligt samarbejder og hjælper os med at finde vores eget uspolerede jeg… et must.Fysikkens Tao er en undersøgelse af paralleller mellem moderne fysik og orientalsk mystik. Videnskaben har gennem årene opdaget flere og flere fænomener, der ikke kan beskrives eksakt, lige som religiøs visdom bedst formidles gennem mytisk fortælling. Bogen er et forsøg på at skabe fælles forståelses grund – en slags forsoning. Som professor i teoretisk fysik ved Berkley University bevarer Fridjof mesterlig den nødvendige objektivitet, der gør denne bog til en horisont-udvidende læseoplevelse uden at kede os med nyreligiøs pladder.