concept-for-hire.dk behind bøgerromaner© Jesper Lind Olsen
Flere bøger:

Grafisk
design

Ledelse og
strategi

Filosofi

Bits og
Bytes

RomanerRomaner jeg kan anbefale...

Ringenes Herre 1-3

J.R.R. Tolkien

Zen og Kunsten
at vedligeholde en motorcykel

Robert M. Pirsig


At Ringenes Herre er at finde på denne side er næppe noget tilfælde... Det er nærmest så selvfølgelig, at jeg ikke vil uddybe mit motiv...

Tolkien styrer!


Det giver ca. 6500 hits at søge på "Zen and the Art of Motorcycle Maintenance" som bogen hedder på originalsprog. Ikke dårligt resultat taget i betragtning at bogen er en filosofibog forklædt som roman om en motorcykelrejse tværs gennem USA. Ifølge mange links har bogen haft ganske megen indflydelse på sine læsere verden over. Også mig...


Narziss und Goldmund

Hermann Hesse

Den uendelige historie

Michael Ende


I denne tidsløse fortælling beskriver Hesse to munkes forskellige færden mod spirituel visdom. Selv om historien udspiller sig i den europæiske middelalder, kan man ikke undgå at lægge mærke til Hesses universelle tilgang til religion og personlig mesterskab. På mange punkter ligner Narziss und Goldmund's hjemsted mere et Zen-buddhistisk kloster end et katholsk. Romanen er som sædvanligt skrevet i et mesterligt sprog, der gør læsningen til en levende, rig og samtidig drømmeagtig nydelse i særklassen!Dette kloge eventyr om balancen ml. fantasi og virkelighed, ml. det at skabe verden og at deltage i den er et must for alle. De, der føler de har for lidt tid til læsning kan glæde sig: Bogen er meget velegnet for børn, fra 8-årsalderen, så det er bare med at finde læsebrillerne og slukke TV'et.
Glem filmene, de bruger bare figurerne og når slet ikke ind i materien overhovedet. Hvordan kunne de også det, når bogen handler om fantasi!
Skulle Jeg og mine børn sammen på den berømte øde ø, så var dette bogen, jeg tog med...!

Der Steppenwolf

Hermann Hesse

Siddhartha

Hermann Hesse


Ikke uden grund tog et af hippietidens kultbands navn efter denne dybt foruroligende bog. Hesse’s Steppeulven er en psykoanalytisk autobiografisk inspireret fortælling om en mand, og hans odysse ud i jeg-løsheden. Hesse fanger mesterlig den frygt, der hindrer de fleste af os i at opnå oplysning i østlig forstand. Det må absolut advares mod at læse denne bog, hvis man ikke har lyst og overskud til efterfølgende at kæmpe med en behørig portion litterære tømmermænd!

Vil man forstå buddhismens væsen er læsning af denne bog noget af det bedste man kan gøre - næst efter at sidde i lotus stilling altså. Så tidlig som 1922 skaber Hesse sin egen Buddha-fortælling i et vidunderligt og poetisk sprog der sjældent er fundet magen til. Bogen demonstrerer på samme tid Hesses fantastiske forfatterskab og hans dybe, sensible forståelse af livets mysterier.